Stikkelsbærbusken overrasket i år, med mengder av bær. Noen av dem skikkelig store også! Større enn jeg har sett før, faktisk. Noe måtte gjøres... Første runde stikkelsbærplukking ble til chutney. Den neste ble til syltetøy. Nå var det på tide å lage dessert - bakte stikkelsbær.
I oppskriften sto det 4 ss portvin, men sånt har ikke jeg i huset. Ikke gidder jeg å kjøpe en hel flaske for fire spiseskjeer heller. Men, jeg fikk også kirsebær i egen hage i år, som jeg la ned på glass for likør. Disse plukket jeg nå ut av likøren, og la oppi formen sammen med stikkelsbærene. Det måtte da ha litt smakseffekt... ?
Oppå bærene ei slags kakerøre, og så litt sukker helt på toppen.
Etter steiking ble det slett ikke verst. Nå ca. ett døgn senere, er alt vekk. :)
onsdag 17. oktober 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Det er jammen ikke verst at du har fått modne stikkels- og kirsebær så lite varme som det har vært i sommer og høst. Deilig kake du har laget ser det ut til!
Hos meg lå det egentlig an til den beste eplehøsten hittil, men det ble for kjølig, så småeplene henger nå der, men blir ikke modne. Fin dekorasjon er det nu likevel:)
Legg inn en kommentar