torsdag 9. april 2009

Illustrert oppsetting, dag 1.

Første plate skal inn i ramma. Nederst er en plastlist, men på sidene skal man bare skli plata inn i et spor i profilen - "unikt system", ifølge leverandøren...


Her ligger baksiden nesten klar.

I toppen må man bruke en "localizer". Det er et fancy navn på en kortkapp av den som egentlig skal komme her seinere, den måler man med for å få de forskjellige delene i riktig vinkel til hverandre. Dette tar omlag hundre år å få til... (Og sjansen for at det stemmer er nok uansett minimal, he he)


Noen ganger må rett og slett tanga frem, og metallet bøyes på...
Da er det greit å være to!
(Ingen av disse mannfolkhendene er mine altså...)


Zalo er tingen! På hagegal har jeg sett at andre har fått tips om å bruke zalo for å få på plass platene. Vi hadde problem med å få skruene inn i de ørsmå aluminiumshullene - zalo fungerte fint til det også. (Bedre enn forskruing, vi testet begge deler. Zalo ødelegger jo også mindre, så vi anbefaler det.)

Dette er da dagens resultat. Begge kortsidene er ferdige, dørene - og vinduene selv om de ikke står her. Det som gjenstår nå er å sette dette på sokkel, langsidene og taket - samt montering av vinduene, som kan bli en utfordring i seg selv etter hva vi har sett.

3 kommentarer:

Marit sa...

Artig med bilder av hele prosessen! Jeg får grøsninger av sånne oppsetninger av drivhus. Når mitt ble satt opp her holdt jeg meg på lang avstand. Mannen banna så det lyste, men det ble drivhus til slutt. De som lager bruksanvisninger må være fra en annen planet tror jeg... ;-)

Unknown sa...

Fantastisk!! Dette kunne du blitt rik på ja. Legg det ut på nettet med at de må betale for å se det. Eller selg det til Grønt Fokus!! Ha-ha!
Men setter dere platene i først? Det var jo lurt.

Miamaria sa...

Platene skal i kortsidene før de settes opp, ifølge anvisningen vår. På langsiden og taket setter man rammen opp først, visstnok. Aner ikke hvorfor, vi bare gjør som det står - i den grad det ser ut til å kunne være riktig...

Mulig vi kunne tjent penger på å lage skikkelig bruksanvisning - men det er jo omtrent ingen andre som har dette huset - ikke som jeg vet om i hvert fall