lørdag 23. oktober 2010

Skoleparken

Skoleparken er en mye brukt plass på Sortland, i forskjellige sammenhenger. En kollega på jobb fikk ideen om at dette kanskje også kunne være et fint sted å ta Felipes familie med når de var her, og som tenkt så gjort. Vi hadde bestilt snø til ære for gjestene, den ble levert til riktig tidspunkt. Passelig kram for å lage snølykter og snøballer var den også.

Lavvoen sto klar når gjestene kom. Bålet var fyrt opp for grilling, lys var tent for kos.

Vi hadde ordnet forskjellig vi skulle lure gjestene til å smake på. Fenalår, flatbrød/rømme ble testet, fiskekaker på bål likeså. Men vi hadde også for eksempel pølser, som de var mer vant med fra før. :) (Vi kunne jo ikke la dem gå sultne hjem, det er vel begrenset hvor mette brasilianere blir på norske rariteter.)

Ute sto blinken klar for snøballkonkurranse.

Brasilianerne lot vente på seg, så vi koste oss litt rundt bålet ute mens vi ventet. Ifølge Felipe kom det av at "de trenger jo 20 minutter på å kle på seg", ja det er ikke barebare å komme fra varmen til norsk vinterland.

- Etterhvert dukket de opp, og vi tok plass inne i lavvoen. Willy hadde ordnet flotte grillspyd som ble flittig brukt hele kvelden. Her blir han, Morten og Ingrid kjent med Eduardo.

Så tok grillinga endelig til, så vi fikk mat i kroppene.

 Både fiskekaker og pølser ble grillet, gjestene turte å prøve.

Et par eventyrstunder ble det også tid til, her oversetter Felipe "Hvordan bjørnen fikk kort hale", og så "Gutten som kappåt med trollet". Begge deler til stor begeistring. 

Gunn sto for den norske opplesinga, utført med glans.

Mer grilling måtte til, marshmallows til dessert.

En ny runde eventyrstund til mye latter. "Mannen som skulle stelle heime" slo godt an!

Så var det tid for å pakke ihop og rusle heimover. Endelig fikk vi testa blinken, og brasilianerne fikk prøve seg på snøballkasting - som etterhvert så ut til å utvikle seg mer til snøballkrig... Det høre jo med. :)

1 kommentar:

Celina sa...

We live a wonderful time! We feel very happy and welcomed. For our Gabriel it was the realization of a longtime dream: sausage and roast marshmallow on the fire. For Eduardo it was also really fun. We tried that lamb beef and it had a strong and different flavor, but it was quite tasty. Another spectacular moment was hearing the norwegian fairy tales. Then we learned a little more about the norwegian culture and some things we have in common, even thou our nations are so far from each other.
To conclude, the snowballs. WOW! How we laughed!
Thanks much to all the colleagues of our beloved Felipe. We have a very nice time!
Felipe's family