lørdag 28. januar 2012

Vetten

Ikke mye snø i marka i Bø. Det var litt skaresnø opp mot Vetten (midt i bildet), det siste stykket, men selv der var ikke hele marka dekket hvit. Fryktelig dårlig skiføre rett og slett, men veldig bra føre for føtter med fjellsko.

Første stopp er Losjehytta, her ligger det bok som man kan skrive seg inn i. Vanlig trimtur er opp hit for ganske mange, og så bare ned igjen like fort.

Men vi gikk videre, meningen var jo å komme seg opp på Vetten. Her er vi kommet et stykke lenger oppover, med utsikt til Gaukværøya. Stort veikryss her, man kunne visst gå både hit og dit. Noen merkelige skrivemåter på navn ute og gikk her, kanskje.

Her er høvelig siste stykket opp. Det er såpass med folk som går opp her at det var tråkket ganske isete og glatt så man måtte være forsiktig hvis man ikke skulle ende på ræv. Ifølge nyhetene var det faktisk ei som måtte hentes ned med mulig brukket bein der i dag. (Vel, nyheten er postet i dag samtidig som de skriver søndag, så jeg er ikke helt sikker på om det skjedde i dag eller sist helg...)

Oppe! Det skrives inn i bok i Vettenbua, mens sola skinner inn vinduene! (Mobilbilde) Noen har muligens gått sultne hjem, for det lå to appelsiner igjen der.

Flott utsikt ut vinduet, Møysalen i det fjeeerne.

Ut døra, videre bortover. Det går fint an å gå videre bort og opp her, eller videre bort og ned og bortover Spikarheia. Men det skulle vi ikke i dag.

Bare litt bort for å få tatt bilde av Vettenbua og sola! (Og for å være sikker på at man hadde vært på høyeste punktet...)

Litt isete ja, ikke rart folk ødelegger bein her. Sola i ferd med å gå ned.

Mye kul is på bekken som rant atmed skogsveien helt nederst også. Mye flott lysspill, kunne tatt mye stilige bilder her om jeg hadde hatt med stativ, antagelig. Men det var litt lite lys, egentlig.

- Og om jeg brukte blitzen, så ble det også ganske stilig, men på en litt annen måte!

Vi kom oss altså velberget både opp og ned. Grei tur å gå, selv om det er litt kjedelig med såpass trafikkerte plasser. Men vær altså obs på at det kan være litt glatt!

3 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så deilig det må være å kunne gå tur i et sånn vakkert landskap!
Herlige naturbilder. Ha en fin søndag.

krepsemor sa...

Kjempefin tur dere har hatt! Og mange fine bilder. Jammen har dere flott natur der nord!
Ha en fin søndagskveld!

Miamaria sa...

Nei vi kan vanskelig klage på landskapet her. :) Når det er så flott vær som i går og i dag blir det jo ekstra flott! :) Håper dere også har hatt en fin søndag.