mandag 18. februar 2013

Jeg er blitt en juicer

Nåja, det skal sikkert mer til for å bli en juicer. Men i dag kom endelig juiceren min, og jeg har kjørt første testrunde. Jeg dro direkte fra jobb til Expert og hentet den, så var det innom Kiwi og Rema for å handle frukt. Jeg har nemlig en juicementor, og han fulgte jeg med på butikkrunde i Bodø. Da lærte jeg, at juicere følger nøye med på fruktprisene. Status etter dagens besøk i to butikker er at Rema kom dyrest ut på alt - appelsin er over dobbelt så dyrt der enn på Kiwi.

Jeg fant ikke ut med det samme hvordan maskinen funka - for selv når jeg tok opp "armen" så var det stilt som i graven. (Nåja, det vet jeg vel ikke for jeg har ikke vært i en grav.) Det viste seg at tingene ikke helt passer ihop, så jeg må holde armen litt mer oppe med den ene hånda. Teit, for det er ikke ment å være sånn, men det går.


Det fulgte med en juice-oppskriftsbok med i eska, men den er på engelsk. På jobb lånte jeg ei norsk bok, og så har jeg søkt litt på internett. Etter denne researchen har jeg funnet ut at juicere er sånne helsegærne folk som tror at den og den juiceoppskriften gjør det og det for kroppen og sånn. Ikke sååå farlig om den er god, liksom. Vel, jeg synes det hele blir litt latterlig egentlig.

Så her har jeg bare mikset ihop litt forskjellige ting. Hadde oppi litt ingefær, for det har jeg sett i oppskriftene er populært. Ja, det var faktisk godt med ingefær. Men den er nokså sterk, så man bør nok være forsiktig med den for at ikke alt skal smake bare ingefær.

Men det er jo ofte sånn at selv latterlige ting kan det være noen gode poenger i - og jeg har jo kjøpt maskinen for å få i meg mer frukt og grønt. (Og for å lettere safte bær, i bærsesongen.) I boken er et kapittel, som egentlig høres passe psycho ut: "Død juice versus levende juice"... Ja, det er liksom sånn språk dette markedsføres med i hele boka.

Men i alle fall, poenget der var altså at all juice man kjøper er pasteurisert (kokt), og dermed død. Den man juicer av "friske" (i den grad disse knallgrønne eplene som er behandlet med ett eller annet så de varer nærmest evig kan kalles frisk) epler, den er levende og full av livskraft! (Med utropstegn, ja.)

Så anbefaler juicedamen at man, hvis man spør om det virkelig er så stor forskjell, heller eplejuice fra butikken i et gjennomsiktig glass, og så sammenligner man med ferskpresset fra maskinen. Resultatet kan ses over. :) Tja. Forskjellige er de jo.

1 kommentar:

under bjørka sa...

Hørtes jo gøy ut =) Skal prøve å lage juice en dag jeg og, for jeg har arvet bestemors gørr gamle kjøkkenmaskin, og der var en duppeditt man putter elper i, og juice kommer ut =)