fredag 11. september 2009

Har du sett potetblomsten? Se her da!

Vi har en tendens til å bare kikke i bedene,
på de blomstene som er der.
Men de er da fine, potetblomstene også? I potetlandet?
Husker ikke hvilke blomster som hører til hvilken sort potet. Men det er litt artig å se synes jeg, at det også er forskjellige sorter potetblomster.
Vi har Troll, Asterix, Svenskpotet, Rødpotet, Pil (mandel), Blå Kongo
Har du funnet en favoritt hos deg?
Potet heter forresten Solanum tuberosum på latin.
Bildet over er ikke av en potetblomst, men en slyngsøtvier (Solanum dulcamara). (Potet er også i søtvierfamilien.) Det ser man vel på blomsten, forsåvidt. Veldig fin den også.
De ligner da litt på potetblomsten, disse også? Bare fargen som skiller litt? Dette er tomatblomster. Tomaten er nemlig også i slekt med potet og slyngsøtvier, og hører til søtvierne den også. :) Jeg mener å ha lest en gang at man faktisk kan pode tomat på en potetplante, og slik få avling både over og under jorda. Ikke så gjennomførbart med de lave temperaturer vi har her, men det er jo en litt artig tanke.

Og så artig at de egentlig har fine blomster, disse vi bare går forbi og ikke legger merke til, fordi det er frukten vi er ute etter.

4 kommentarer:

Hanne~Rita sa...

Bilde nummer 4 og 5 va utrolig fine :) Kunne hatt de i blomsterbedet!!
Har aldri sett etter på poteten..at den har en vakker blomst.. :/ Dumt.
GOD BEDRING!!!! Håpa du kommer dæ på loppis i mårra!

Silja sa...

Det er helt sant, potetblomster er utrolig vakre! Jeg vurderte i sin tid å ha dem som brudebukett, men fant ut at det var å gå litt langt :-o

Britt Åse sa...

Det var en veldig fin reportasje, Miamaria! De er skikkelig lekre, de blomstene der også, og det kan vi godt minne hverandre om av og til. Tusen takk for vakre bilder .-)

Unknown sa...

Ja de er jo egentlig kjempefine! Det er jo mange som har Solanum Solanetti.. eller hva den heter, eller Solanum Sjasminoides som er min favoritt. Slyngplante med hvite blomster. De er jo samme :-D