mandag 14. desember 2009

Madeira - kontraster

Ja, her kommer første lille rapport fra svippturen til Madeira. Først i desember er ikke perfekt tid å dra dit, men det er massevis å se selv om ikke hele øya står i blomst - som den nok gjør på andre tider av året. Temperaturen var en 15-20 grader, litt skyer og regn innimellom (det er jo vinter, he he) - men stort sett fint. Dette første innlegget blir litt forskjellige småglimt. Senere følger mer blomster og sånt. ;)
 

Dette er litt typisk. Full sol nede i Funchal (hovedstaden på øya) ved promenaden, mens det ligger svarte skyer oppe i fjellene. Denne dagen fant vi det best å holde oss nedi sola. ;)


Kontrast fra byen. Dette var skikkelig pussig, et fancy, nytt lokale til venstre og et type falleferdig hus til høyre - men det til venstre er jo bygget for å gli inn i det til høyre. Stilig, og litt forunderlig...Dette bildet fikk jeg beskjed om å ta. "Se! De liker å pynte med jernskrammel her også!" - Eller noe i den duren, var kommentaren som falt. (Det kan vel komme en presisering her når den som ytret seg leser dette, men det kan ikke ha vært langt unna riktig sitert.)På Madeira er det sånn at der det er mulig for noe å vokse, der vokser det også noe. Som her, det kommer en busk rett ut av murveggen. Helt vanlig. Ja det kan det jo heime også, men her er det så konsekvent, på en måte!

 
- Og så var det enkelte steder som var litt som heime også. :) Stein mot hav, utrolig flott og fascinerende å se på.Til og med fuglene var kontraster i landskapet på madeira, i hvert fall hadde de ordnet seg med hvite hegrer. (For dette er vel ei hegre?) De grå som heime hadde jo gått i ett med fjæra her. Flott disse hvite!Hva som er kontrasten her vet jeg ikke helt, men jeg måtte bare vise fram denne grusomme parkeringsplassen. Jeg er sååå glad det ikke er jeg som skal rygge att her for parkering hver dag! Ingen som helst sperre, og det er laaaaaangt ned. (Utsikten viser helt reelt bilde av hvor bratt det er oppigjennom der bilen står også, altså.) Stilig skilt. Det var mange vi ikke helt forsto, men dette skiltet her hadde vi ikke problemer med. ;)


Alle vet vel hvordan det ser ut inni en trasig tunnel av den gamle typen, da blir det ikke liten kontrast når man kommer ut til dette synet, før man som man ser kjører inn i neste tunnel. Plantene bare henger nedover tunnelåpningen - og hadde man kjørt andre veien hadde man fått vasket bilen også. :)Liten, anonym plass man kunne stoppe for en forfrisning - med DEN kule klippen rett bak!


Denne kontrasten er litt ekkel, men på den annen side er det greit at ikke virkeligheten gjemmes bort? På bakken i det falleferdige til venstre der, lå det folk og sov hver kveld. På dagen hang det klær til tørk og sånn i den øvre etasjen. Bortover gaten ser man restaurantene, og videre bortover er det tettpakket av turistrestauranter, så her var det mange som gikk forbi.

Som sagt, etterhvert følger det mer blomster og sånt. ;) Jeg måtte starte en plass, og siden jeg ikke helt klarte å bestemme meg så måtte det bli litt av hvert av hva vi har sett. :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende bildekavalkade med stort spenn. Jatakk, mer.

Linnemi sa...

Velkommen hjem igjen!
Det første bildet, med regnskyer over toppen og sol i fjøra: så du vannmagasinene på toppen? Hvor veien går rett igjennom? Magasinene fylles opp og levadaene bringer vannet rundt på øyen.
Gleder meg til mer! :-)

Unknown sa...

Herlige bilder! :D
Jeg fikk helt angst av den parkeringsplassen. Der hadde jeg svimt av, tror jeg.
Er ingen stor helt udi de merkelige parkeringsplasser.

Rita Hogefeld sa...

Fine bilder du har tatt :) Velkommen hjem igjen.

Gleder meg til resten av bildene, keep it coming :D

Miamaria sa...

Takk takk! Kommer snart flere bilder, jeg må bare finne et "tema" først. ;)

- Linnemi, jeg så ikke noen vannmagasiner nei. Vi kjørte riktignok over øya, men akkurat det har vi ikke fått med oss. (Vi kjørte over ved å kjøre opp Monte og videre)