mandag 18. juli 2011

Blomstrer 18. juli 2011

Denne her er interessant! Jeg har hele tiden trodd at det var en Salpiglossis (prakttrompet, ettårig) - men så kommer det nå ut denne blomsten her? Myyystisk! Noen som kjenner den? Bladverket var ikke så helt ulikt Salpiglossisen, nemlig, skimtes i bakgrunnen.

Centaurea bagadensis blomstrer nå skikkelig. Ikke sikker på om den er kulest i knopp, halvveis ute eller i full blomst. :)

En lilje som blomstrer, ser litt dobbel ut? Og nesten gul... Men ikke mer enn at det tåles. :)

Dette er en kanadisk rose, som blomstrer noe allmektig når den hiver seg rundt. Dette er den aller første som slår ut, så nå er det like før showet starter!

Det er ikke mange revebjellene jeg har i år, men denne her står i genibedet og blomstrer i en lekker ferskenrosa farge!

Denne mørkeblå riddersporen står i samme bedet, den synes jeg er flott farge på.

En villnype fra Rambergåsen står i septikbedet.

Rosa moyesi blomstrer fortsatt, denne blomsten var jo nærmest perfekt?

Den saxifragaen her blir veldig flott! Men obs, den sprer seg en del om den får frø seg. Kan ellers anbefales.

Akeleiene er snart avblomstret, men denne her står på maksblomstring nå. Lurer på om denne her har noe spesielt navn, for bladene ser litt små og annerledes ut enn på de vanlige? Og så er den ikke så kjempehøy heller. Noen forslag?

Intenst rød akeleie, veldig flott! Men var blitt liten nå, bare et par blomster. Håper den overlever til neste år også, liker den.

Denne riddersporen er jeg litt sur på. Funeral parlours, eller noe sånt. Den skulle liksom være svart eller grå. Velvel, det synes ikke jeg den er. Bare stygg med de svarte greiene inni.

Oransje ballblom med spisser inni! Det ante jeg ikke at jeg hadde. Enda verre - jeg har holdt på å luke den vekk... Den kom nemlig midt inni Geranium farreri, og der skulle den jo definitivt ikke være... Men så mistenkte jeg at den var noe kult feilplassert, og jammen meg var det dét! :D

Geranium fra tilreisende søring, navnløs. Men fin!

Lilje som blomstrer, kom seg ikke ut av drivhuset først. :S

Det gjorde visst ikke denne heller...

Gentiana! Flott liten sak! :)

2 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Jeg har en lav kompakt blå/hvit akeleie kjøpt hos Magnar som Aquilegia saximontana. Men bladene på min ser litt større ut enn den du viser her. Bilde av den i bloggen min for noen innlegg siden :)

Jeg syns den hvite riddersporen var driiiitkul med det svarte inni ;)

Miamaria sa...

Njæææ, jeg lurte med det samme på om den blå/hvite som står atmed denne blå kunne være saximontana da, men jeg så saximontana hos Magnar sist uke, og den er lysere blåfarge på.

Forsåvidt samme det, fine er de alle sammen. :)