torsdag 8. september 2011

Galten - enda en...


Det er visst flere "Galten" i Sortland kommune. Den forrige lå rett oppafor Sigerfjord, mens den her ligger nærmere kommunegrensa mot Øksnes. Gikk opp fra Frøskelandsfjellet. I starten langs en skogsvei, deretter var det bare å sette kursen oppover. Alle stiene er tydeligvis saustier, for de går på tvers... Men det er ganske lett å se hva som er opp og ned, så det er bare å gå retning opp, som sagt. Denne kule formasjonen fantes på et tre på vei oppover, så om du ser denne er du definitivt på rett vei...

Sett nedover og bortover mot Reka og sånt - veldig kul (og noe faretruende) himmel denne dagen.

Masse forskjellig sopp i marka for tiden, i alle mulige størrelser, fasonger og farger. Her er en knøttliten oransje i front, en hvit røyksopp i bakgrunnen.

Når man har kommet opp det bratteste, er det flott lynghei bortover. Ja det er ikke så galt å gå der det er brattere heller forsåvidt. Ikke fryktelig bratt, og det går sauer i marka som holder vegetasjonen høvelig i sjakk.

Fra toppen kan jeg nesten se heimover - bakom odden der bor jeg.

Denne soppen så nesten ut som den var laget av metall, men det kommer ikke helt frem på bildet... Men den var veldig stilig altså!

Himmelen ble bare kulere og kulere. Unngikk faktisk helt å møte regn på turen, selv om det var noen dråper på bilruta både til og fra.

Helt grei tur, og denne Galten er mye snillere enn Sigerfjord-Galten.

3 kommentarer:

stallnilsen sa...

Å ..førr en fin tur du hadde, kjempefine bilder, æ elsker også slike turer, ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;O)

Mads sa...

Enig i at Galten er en helt grei tur! På vinteren er det fint å kjøre ski fra toppen ned mot Frøskelandsfjellet. Har fulgt bloggen din ei tid, og synes du er en ræser til å dra på tur! Har fått mange gode turtips, både til fots og med kajakk. Tusen takk for det! :)

Miamaria sa...

Så trivelig at dere synes det, takk! :) Må passe på nå om høsten, det blir nok straks mindre med turer - vinteren er ikke riktig like fristende sånn sett. ;)