mandag 10. oktober 2011

Ingemannhytta

Selv om bjørka har sluppet lauvet nå, er det fortsatt fine høstfarger i marka. Det meldte ikke spesielt stasvær i helga, men desto mindre å gjøre heime. Sekk ble pakket for en tur til Ingemannhytta.

Ei kloppet myr, like før vi ankommer hytta.
Dette er visstnok "klopping", lærte jeg i ei bok på hytta. Her er det meste av den lille stigninga til hytta unnagjort, bare den siste lille biten igjen. Det har regnet en del så det var noe gjørmete å gå, men de verste plassene er det altså "kloppet" på dette viset, så det gikk greit å gå likevel.

På lista mi har stått å padle over Sortlandsundet til venstre her, østover inn fjorden, og så inn Sørfjorden for å legge fram meg kajakken og gå opp til Ingemannhytta. (Tracket fra turen er merket i blått her.) Det  har blitt lite padling, men tur til hytta ble det altså. Den er koselig, så kanskje padleturen da blir tatt neste år?

Utover ettermiddagen ble det fine himmelfarger ute.

Inne i hytta sto en bukett røsslyng på bordet, fine høstfarger ute. Og jammen kom det et lite snødryss også!

Det ble jo virkelig flott da! Denne bekken rislet det bare ganske svakt i på forrige tur, men nå var det så det formelig dundret straks man åpnet hyttedøra. Det var litt litt vann i den etter regnet som har vært, ja. Litt stilig også da. :)

Lånt bilde, stearinlyskos på Ingemannhytta.
Etterhvert ble det så mørkt at lysene måtte tennes inne. At dagene blir mørkere fører også positive ting som stearinlystenning med seg. :) (Man kan jo også brenne stearinlys om sommeren, men det har ikke heeelt samme sjarmen.)

Mat må man ha på tur også, så klart. På turlagshyttene er det jo fint utstyrte kjøkken med gassbluss og det hele, så man kan lage vanlig mat uten spesielt mye styr. Ikke noe Real-mat her, nei. Finnbiffgryte med hyttelaga potetmos og rødvin til var menyen her. De vet ikke hva de gikk glipp av, de to pluss hund som strente forbi hytta uten å komme innom. (Egentlig var det sikkert oppspist uansett, for det var steike godt og det ble INGENTING igjen av finnebiffen!)

Fyr i vedovnen må man også ha, det gir ekstra kos særlig når det blåser opp ute, som det gjorde dagen etter. (Men kakaoen lå gjenglemt heime!)

Fyring inne - kaldt ute - ga dugg og fin innramming av utsikten gjennom vinduet. :)

Lånt bilde, uthuset ved Ingemannhytta.
Ute var det også flott, med det lille snødrysset som hadde lagt seg. Nesten magisk!

Lånt bilde, steike fint nordlys!
Hadde såvidt lest i avisen at det skulle være nordlys og meteorsverm, men ikke helt fått med meg når. Svermen så vi ikke noe til, men nordlyset var virkelig flott.

Lånt bilde, kult måneskinn!
At himmelen ble så blå på forrige bildet, skyldes rett og slett denne her - månen. Den var ganske nært full, og gjorde at det aldri ble helt bekmørkt. Blir ekstra flotte nordlysbilder sånn, egentlig.


Søndag hadde det blåst opp og blitt ganske så iskaldt ute. Men søndag er søndag, og ingen hast med å ile heimover. Vi hadde mat nok til lunsj også, og hytta var varm... Etterhvert var det imidlertid greit å traske nedover denne veien, så man slapp å gå i mørtna ned.

Litt mer snø nå, men fortsatt nydelige høstfarger ute. Det er ingen grunn til å bli heime sjøl om værvarslet melder litt smågufs - på turlaget sine hytter er det både ved og gass og det blir fort varmt. :)

2 kommentarer:

Landbohaven sa...

Jeg kom tilfældig forbi din blog.
Smukke billeder.
Tak for rundvisningen.

Miamaria sa...

Takk for dét, du får gjerne stikke innom flere ganger. :) Trivelig med besøkende i bloggen. Og takk for kommentar!