søndag 18. mars 2012

Ski til Ingemannhytta

Jeg har kun gått på føttene til Ingemannhytta, fra Sørfjorden. Nå var det på tide å gå på ski, fra Godfjordbotn. Det har jeg vært tenkt til en stund, men det har nå ikke blitt. I går var det imidlertid vær for tur. Sånn akkurat, det var nå litt grått. Turen går bortover her, til ca. midt i bildet, så videre innover bak der en plass.

Det var spor fra før, her endte det i en blindvei. Det fortsetter et nedsnødd spor til høyre. Dette var nyere og stoppet her - som om noen har gått hit og heim igjen. Kanskje de oppdaget at de ikke likte å gå på ski likevel? Det var nå en litt rar plass å snu.

Det var ganske grått vær, og ekkelt å se. Veldig flatt lys. Men innimellom kom det sprekker i skydekket sånn at det lyste opp. Det blir jo litt stilig.

Dette bildet er egentlig av snøskavlene oppe på toppen av fjellet, og raset som har gått ca. midt i bildet her. Mulig det ikke vises så fryktelig godt når bildet er så smått da, men det ER der...

Et fastfrosset lite "dyr" på tur midt i buskaset.

Ganske tøft når sola bryter gjennom, her lyser den også ned på fjellsiden lenger ned så det blir en sånn flott sølvstripe. Knall!

Et enkelt lite bilde, så er man helt fragått... Men nå er det ikke langt til hytta. (Kanskje noen rett og slett kjente lukta av "framme"?)

Inne på hytta er det tid for mat. Kvikk Lunsj, appelsin, brødskive og kakao. Fine greier.

Ingemannhytta var en fin plass å gå til. Oppover var det bare å ha fellene på og gå, så tar man dem av og suser nedover nesten hele veien. Har oppdaget at skiene glir ganske fort og lett uten feller. (Det prøvde jeg rett og slett ikke i fjor... Forskjellen er naturligvis stor!)

Det kunne se ut som noen drev og klatret i trær, forsåvidt var det jo det som foregikk - men for de som ikke ser det så er dette altså en trestol midt i marka. Trestoler må man jo sitte på. Ingen som har hørt som stolskiing før?

Snart nede i Godfjordbotn igjen. Fin tur.

2 kommentarer:

stallnilsen sa...

Så fine vinter bilder, har nesten bare sett sommerbilder i det siste på bloggene sørfra, med krokus og snøklokker og nesten grønne hager ;O))) hehe, så æ blei nu litt glad da æ så bildene dine :O)
Ser ut som du hadde en fin tur i et vakkert landskap, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;O)

sbobet sa...

thanks ysboou for arsbochive