søndag 17. juni 2012

Klatring på Jeriko

Foto: Hans Erik Bjørgan
Jeriko er et av klatrefeltene i Vesterålen. Her er ikke boltede ruter, men boltede toppfester. Enkle ruter, ypperlig for nybegynnere å øve på topptau, eller naturlig sikring. Noen plasser litt løst fjell for naturlig sikring, men det går. Her er jeg på tur opp den vanligste, kanskje enkleste ruta, på led med naturlig sikring.

Foto: Hans Erik Bjørgan
Ikke vanskelig klatring, men det er jo heller ikke nødvendig når man øver på å plassere sikringene riktig, lage standplass og generelt taulagsrutiner.

Her fra en mindre brukt rute, ganske så artig. Faktisk litt vanskelig en plass her, til og med. (Her går jeg som nummer to, førstemann har kommet opp til standplass som er utenfor bildet.)

Utsikten fra Jeriko er det virkelig ikke noe å si på. Her er det flott!

Enda en ny rute, her er det start fra samme plass som forrige, men går opp en litt annen vei. Første taulengde.

Her er fortsettelsen på forrige bilde, til venstre ser man førstemann som har traversert litt til venstre.

Her er traversen. Ok med klatresko, men litt småekkel på slutten da det er ganske mosegrodd. Her burde vi kanskje ta med en børste neste gang. Det er en ting å stå på fast stein, men den derre mosen er ikke helt til å stole på.

Videre opp, taulengde to. Her går det ganske rett opp, men masse gode tak både for hender og føtter.

Man blir ikke ensom på turen oppover heller. (Det var en del maur der også.)

Taulengde tre var noe lettere, min tur til å gå først. Lett klatring, ikke riktig så lett sikring hele veien. Særlig vanskelig med maur krypende innafor buksa!!! Nok om det, det gikk bra til slutt. :)

Taulengde fire er vel vanskeligst på akkurat denne, men også mest skøy. Her burde det også kostes litt jord og mose her og der, men ellers veldig bra!

Straks oppe! Her kommer man ikke rett opp på festene, så det kan være like greit å bare gå bakover til et tre, når man skal feste.

2 kommentarer:

gerdh sa...

Dette innlegget fikk meg til å føle at jeg var sammen med deg på klatretur. Bildene fanger inn morsomme detaljer, og er tatt fra spennende vinkler.

Miamaria sa...

Takk! Det var en utrolig flott tilbakemelding å få! Kjempetrivelig! :)