onsdag 15. august 2012

Hvordan få en fin hage

Du synes kanskje alle andre som legger ut hagebilder har så mye finere hage enn du selv har? Det er lite ugress og rot på internett. Her for eksempel, det var da en fin samplantning?

Bildet over er et fint eksempel på hva man gjør for å kamuflere slike plasser. Her regjerer ugresset, men midt oppi det fæle området fant jeg en fin detalj - og tok heller bilde av den. :)

Og denne her? Joda, man ser jo smørblomstene bak der som selvsagt ikke skulle vært der, men ellers er det nå et ok bilde av en fin blomst?

I hvert fall mye finere enn fra denne vinkelen her, hvor man ser den fullvoksne høymola midt i bedet!

Såh, tro ikke alt du ser på internett. Dessuten skal du ta på deg de rette brillene når du ser på din egen hage, og fokusere på de tingene som er BRA. Ikke sammenlign din hage med andres, og så videre. Det gjelder bare å velge hvordan man skal se ting.

5 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Joda, det trikset har jeg brukt i årevis.......på nett har jeg en mønsterhage......

MarJE sa...

Så sant, så sant.
Kva gjer ein ikkje i en nødsituasjon :D
Kos deg med hagen:)

ToneM sa...

Kjenner knepene jeg også: Fokusere på de fine detaljene - og bruke viskelæret i bildebehandlingsprogrammet aktivt for å fjerne det verste ugresset. :-) Men når det er sagt, så ser det jo både frodig og flott ut i hagen din.

Villrose sa...

He-he. Det gjelder også å nyte det som er fint, og overse rotet i blant!

November- symra sa...

Jeg har absolutt ingen striglet hage og er en ekspert i å overse de stedene som gror igjen. Jeg luker ikke fordi det skal se så ryddig ut, men fordi kulturplantene ikke skal kveles. Du har nok rett i at de peneste partiene kommer i bloggen ja...det er jo de som er verd å vise fram. Høymolen og lupinene likte jeg forøvrig. Spennende kontraster!