søndag 18. oktober 2015

Kjøttmeis spiser boknafisk

Det nye fuglebrettet som er festet med sugekopper på stuevinduet, har definitivt slått an. Det har vært godt besøkt både i går og i dag. I all hovedsak kjøttmeis, men i går var her en blåmeis også, og i dag stakk en grønnfink kort innom. 

Og skjære, selvsagt. Ja den har jeg ikke tatt bilde av, men den er her. Den gir liksom ikke opp. Denne materen her skal jo være skjæresikker – det er den ikke. Fritthengende kanskje, men sånn som denne henger så kan den sitte på en gren og strekke hals. Du ANER ikke hvor lang hals en skjære kan få! Men det har jeg sett.

Denne heter punky.

Hva er det du glor etter?
Boknafisken, ja. Jeg har ikke bilde av det, men kjøttmeis spiser altså boknafisk. Ikke at jeg har lagt ut boknafisk på brettet, nei det har med ovennevnte skjære å gjøre. Jeg har nemlig hengende ute en tørrfisk som det har kommet jordslag på. I dette regnværet har nok den blitt mer til boknafisk. Så hørte jeg dunking på veggen, og selvsagt satt det ei skjære og hakket. Den stakk tvert. Og så snart den var vekk, så kom det et par kjøttmeiser og tok over! Det må jeg si var en overraskelse. Det ville jeg aldri gjettet, jeg trodde de holdt seg til frø og sånt. Men neida, den spiser altså fisk, selv når det er en mater med ferdigrensede solsikkefrø på andre siden av huset. Pussig.

1 kommentar:

ToneM sa...

Kule bilder! Jeg vet at kjøttmeisa spiser både kjøtt og fett (talg). Det er ikke for ingenting at den også kalles "Talgoksen". At boknafisk også inngår i menyen var jeg ikke klar over :-) Det kvalifiserer jo til enda et kallenavn. Har du forslag? :-)