søndag 13. september 2009

Frøken Sugar Babe

Moseplassen arrangerer hver måned en artig konkurranse, og denne måneden er det Frøken Spiselig som er tema. Jeg deltar med Frøken Sugar Babe på bildet over - sukkererta (Pisum sativum). Det er nok en undervurdert sak, ifølge meg.

Mange synes sukkerert er en kjedelig sak man skal gjeme bort i kjøkkenhagen, nemlig. Men se her, er ikke bladverket ytterst vakkert etter en liten regnskur kanskje?

Selve ertebelgene er jo det som gjør at folk i det hele tatt HAR disse i hagen. De er da fine de også når de henger på dette viset, men man får jo så lyst til å knaske dem at man fort har stappet dem i munnen før man har fått sett på dem...

Her er beviset på at de er undervurdert som prydblomster. Er ikke disse her like fine som hvilken som helst annen blomst kanskje? Eller til og med finere?

For ikke å snakke om her, med dråper på. Nei disse må til kjøkkenhagen for de skal bare spises, ikke ses på... HÆH??? Ta til vett, sier jeg bare!

Det er rett og slett noe jeg må ha hvert år, dette her. De er gode, det er så. Men så er de usannsynlig vakre også. (Men det kan være en fordel å sjekke fargen på blomstene på pakken når man skal kjøpe, ellers ender man fort opp med hvit. Det er straks kjedeligere, innrømmer det.)

5 kommentarer:

Inger Karin sa...

Er det Gigante Svizzero du også har, eller en annen?

Uansett - den er lekker :-)

Miamaria sa...

Det vet jeg sannelig ikke, for jeg har ikke notert det i sålista. :( Æsj.

Ellen Walnum sa...

Jeg tror nok det er en gigante Svizzero, for jeg synes å minnes at du nevnte i en blogg tidligere i år at du hadde sådd den. (Husker det fordi jeg hadde sådd den selv....)

Miamaria sa...

Det stemmer Ellea, takk for tipset! Fant det et annet sted enn det burde være. ;) "Må også få notert ang. sukkererter at jeg sådde Gigante Swizzero midt i hver rute pluss hver stang 2,4,6, 8, 10 og 12, Sugar Pod på 14, 16 osv., og Sugar Snap på 1,3,5,7 osv. til helt ut."

Nå har jeg ikke fulgt med hva som har spirt, men. Av disse skal det visst være bare G. Swizzero som har fargete blomster. Da er det nok stort sett den jeg har også. :)

Anne (Moseplassen) sa...

så flott at du er med på konkurranse, også så flott at du er med med akkurat denne, for jeg er på jakt etter nye sukkerertsorter for neste år :D
Kan ikke forstå at denne skal behøves å stues vekk nei? Her står da sukkererten midt i glaninga i allefall :D