mandag 21. desember 2009

Madeira - blomster


Siden sola snur i dag, slår jeg til med noen blomsterbilder fra Madeira. For noe var det som blomstret nå også, midt på vinteren. ;) Sånn her så det ut rundt en parkeringsplass, for eksempel.

 
 Og her et pellis-bilde for å glede pellis-fansen. :)

 
Denne her vet ikke jeg hva er for noe, men jeg syntes den var så kul både i fasong og farger. Mange farger på én plante, og den utviklet seg så kult fra knopp til blomst. Noen som har peliling på hva den er for noe, kanskje?

 
Denne her så ut til å være en slektning av squash og sånt (Kanskje rett og slett en rømt grønnsak?), her vokser den da nedover en rett kant atmed veien. Ikke det vi her heime forbinder med grøfteblomster, men. Fint var det, sammen med de andre slyngplantene.

 
Denne her sto i en hage, den var bare råkul. Rett og slett. Her ble det full bråstopp og rygging for å ta bilde.

 
Og her - Agaphantus. Dessverre er det bare frøstander vi ser her - men se for dere de grå ballene der, lyse i blått! Det må ha vært helt rått! Det er jo så fin blåfarge på dem også, vi så en og annen "enkling" langs veien som blomstret alene.

 
 Og se på denne her da! De er kule.

 
Engletrompeter så vi også, men de var heller ikke i høysesong. De fleste så litt stusslige ut, med bare en og annen blomst. Men her og der fant vi flotte eksemplarer, som her i en økologisk park med blomster og dyr.5 kommentarer:

Elsa sa...

Blomsten du spurte om er en Lantana.
Det har vært så koselig å se bildene dine og å lese fra turen til Madeira. Vi trenger sånt denne tida på året.
Skulle gjerne vært der en tur selv også:)

Sissel sa...

blomsten dere måtte rygge tilbake for å se er en Aeonium - 'Atropurpureum'
En annen lekker sak er på engelsk red hot poker, kniphofia.
Flotte bilder fra Madeira.
Sissel

orchis sa...

Bilde 1 ser ut som Bougainvillea + noe annet. Som Elsa sier er bilde 3 Lantana. L. camara er hele navnet. Brukes ofte som inn-ut-plante i Norge. Og skal jeg tippe fullt navn på Kniphofia, tror jeg det er en K. rooperi. Den er vinterblomstrende.
At ikke engletrompeter blomstret kan bero på at de kommer i veldige "flush" året rundt med omkring 6-8 ukers mellomrom - og du var uheldig å komme i mellom "flushene".
Takk for fin og fristende reisereportasje!

Miamaria sa...

Takk for navnehjelpen folkens. :) Det er ikke så farlig at vi gikk glipp av hovedblomstring på sånn som engletrompet, da la man bare enda bedre merke til de outsiderne som holdt på nå. ;)

Torunn sa...

Koselig beskrivelse og bilder av en flott tur Miamaria. Den rosa slyngplanten 21. des. ser ut som kan være en pasjonsblomst. Flammelantana er en kjempeflott sommerblomst her hos oss som tåler godt sol og tørke.