torsdag 17. desember 2009

Madeira - Monte Palace Tropical Garden - 1


Vi måtte selvsagt ta taubanen fra Funchal opp til Monte. Det var kanskje ikke akkurat dagen for det, da skyene lå ganske langt ned - men for å være ærlig, så trodde vi ikke den gikk så høyt opp som til skyene. Men joda. Et stykke opp satt vi i boksen der, og så ingenting... Bare grått...

 
Grått var det i parken også, men litt fikk vi sett. Her er slike flisgreier, veldig stilig at det vokste grønt rundt dem.

 
Men sånn her så det dessverre ut. :( Ja, det er jo stilig med litt spooky park på bildet, men det fristet ikke så veldig å se hele parken på en sånn dag (lenger). Her oppe direkte regnet det - ja ikke så rart, vi var jo midt i en sky. ;) Så vi kikket litt øverst her i parken, og så dro vi ned.


Noen dager seinere hadde vi bil, og kjørte opp til parken igjen. Nå var det veldig mye triveligere, og vi fikk sett litt rundt parken også. Synes det er så stilig med klatreplanter, når de vokser rundt hus og sånt på denne måten.

 
Før vi kom inn i parken, traff vi på disse her. Det er visst et must når man er i Funchal, å kjøre ned fra Monte i disse farkostene. Gamledamene hylte og lo nedover, men vi syntes det så litt sakte ut, så vi nøyde oss med å fotografere andre. ;)

 
Rundt om i parken var det tydelige spor etter folk som steller den, men selve folkene så vi ikke noe til. Veldig flotte disse bladene her, og en godt kamuflert rive. (Lurer på om de har en rive til hver bladfarge?)

 
Det var mye å se på i parken, men man burde også passe på å se opp. Grønt var det overalt, men noen trær var midt i høstfargene og bladfelling. Fargene oppi trekronene var helt fantastiske når lyset kom ned på denne måten.

 
 Den japanske delen av hagen var kul. Her var det massevis av figurer og greier, som disse soldatfolk(figurene) her.

 
 
 Fortsatt fine bladfarger, de var så fine at vi må ha reprise.

Dette var også i den japanske hagen, her hoppet man fra dings til dings. Så var det så stilig at det vokste ting på figuren inni vannet der!

Som tittelen antyder, kommer det et innlegg til med bilder fra parken i Monte. Her var det rett og slett så mye fint å vise fram. :)

Hjemmesiden til parken finnes her.

4 kommentarer:

Tove sa...

Ser ut som et flott sted. Den parken er sikkert utrolig flott om sommeren. Den holder jo koken på denne årstiden også.

orchis sa...

Digger bildet med tåkedisen. Gir sånn herlig regnskogsfølelse! Og i slikt klima kan orkidéer vokse på trær. Har du sett noen? Mange orkidéer blomstrer jo vinterstid.

Miamaria sa...

Så dessverre ingen orkideer vokse fritt eller på trær, nei. :( Men det virket som i hvert fall én orkide hadde blomstringstiden nå, for den var mye brukt i de julekrybbene og solgt som snittblomst rundt om. En brunaktig sak. Men som sagt så jeg den ikke vokse noe sted likevel.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er