onsdag 20. april 2011

Masse kule spirer!

Masse kule spirer om våren. Her har jeg bare knipsa i full fart for at jeg skal ha spirebilder til seinere bruk, men jeg er helt sikker på at det går an å ta masse stilige bilder av kule spirer nå. Denne her er ganske rød i bladene, men finner ingen lapp. Aner ikke hva den er, husker ikke... Det vil vise seg seinere.

Altai-akeleie. Bladene er ørlite annerledes enn på de helt vanlige akeleiene, om man ser nøye etter.

En eller annen anemone. Enten er det en anemone blanda, eller så er det blå hvitveis. Husker ikke helt hva som sto akkurat der, begge står i det området. Anemonene liksom kveiler seg opp, og knoppen henger liksom rett under bladet på et vis.

Dette er faktisk en Saxifraga. Når den er utvokst kan den minne om Heuchera faktisk, men den har heeelt andre spirer.
Denne er rå, den har jeg kikka på helt siden den begynt å komme gjennom jordskorpa. En Lewisia (nevadensis rosea tror jeg)!

Valmuesøstrene legger fjorårsbladene som sleipe, heslige rester, og kommer med de nye hårete sakene opp gjennom. Tør aldri røre det gamle guffet, plutselig har jeg ødelagt det nye.

Dette er en eller annen form for rosentrot tror jeg.

 Hekseplante! (Husker aldri navnet, men den er aller kulest pga. fargen om våren.)

En Semiaquilegia.

6 kommentarer:

Hanne~Rita sa...

MASSE flott- nå inspirerte du meg til å gå ut å ta bilder. Husker jeg skulle flytte noen små blåveiser som har forvillet seg til en plass ingen ser
ha ei flott påske :)

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, er det ikke fantastisk! Disse første spirene er en stor glede. God Påske!

Kari K. sa...

Ja, dette er dagene for å krype rundt med kamera. Lurte litt på hva er en Lewisia. Den er i alle fall pen som liten, og jeg kan slå den opp. God påske.
Kari K.

Vivishagerom sa...

Det er gøy med spirer og det er ikke alltid jeg ser hva som kommer igjen heller. Noen har jeg lært meg, særlig akeleiespirer de er så artige!
Håper du får en flott hagepåske.

Mariann sa...

Så mange fine spirer, mye flott blomstring å glede seg til også.

Ha en fin påske.

Miamaria sa...

God påske til dere også. :) Spirer er tøft! :)