onsdag 15. juli 2009

Telttur i Eidsfjorden

Disse bildene kommer egentlig litt i motsatt rekkefølge, men det får så være. I helga dro vi på båttur innover Eidsfjorden, og lå i telt ganske langt ut i Hellfjorden. Mange fine fjorder innover der. Vi tok båten fra Ringstad, da kommer man først til Jørgenfjorden (uttales Jørnfjorn, aner ikke hvorfor de skriver Jørgen på kartet når de mener Jørn), så er det Hellfjorden (Heillfjorn), Melfjorden (Mællfjorn), og Olderfjorden (Åillerfjorn). Dette er altså innover Eidsfjorden. (Uttales omtrent som et nys, Æschjorn.)

Denne damen var noe av det morsomme på turen, jeg fikk beskjed om at hun sto og betraktet oss i kikkert da vi kom forbi sommerhuset hennes. Men som man kan se på bildet så forsvant kikkerten duvelig fort da jeg rettet fotoapparatet mot henne og zoomet inn... Hi hi hi

Det var flere enn oss som prøvde seg etter seien, men ikke mer hell enn oss. Vi mistet imidlertid tellinga på antall torsk, og brosme fikk vi også. Den ble kastet ut (de får jo innvollene ut munnen når de kommer opp så de flyter oppå) til ørna, men ørna var dessverre ikke sulten den dagen. Vi fikk en fin sei til slutt, når vi prøvde oss på den faste plassen. Man må ha riktig mé, det er helt klart.

Lundefuglene var også ute på sjøen i finværet.

Masse kule steiner og berg i fjæra.

Guvåghyttene er ei populær hytte, som Vesterålen Turlag har satt opp. Her er naust med kano og båter man kan låne, og massevis med overnattingsplasser. Lett tilgjengelig er den også, noe som gjør den populær både for skoleklasser og andre folk. Vi stakk innom for å fylle vannflaskene, og samtidig fikk jeg smakt på årets første krekling (krøykjebær!) og blåbær.

Været var litt så ymse. Det var nok ikke mange millimeter nedbør det døgnet - men antallet regnskurer var høyt. Kule skyer på himmelen. Heldigvis slapp vi lyn og torden, jeg har én gang vært på telttur i slikt vær og det vil jeg helst slippe å oppleve reprise på!

Fin utsikt fra teltet? Kunne unnvært de oppdrettsgreiene, men så veldig plagsomt var det nå ikke.

Kule strå i fjæra.

Ser et slags ansikt her... Spøkelse?

Blikkstille vann...

Og midt i blomsterenga sto teltet. Våknet til humlene som summet rundt oss, og deilig blomsterduft møtte oss da vi åpnet og stakk hodet ut. Vel, egentlig er det ikke så god lukt av den der i forgrunnen, men det kunne vært det... ;)

2 kommentarer:

Maiblomst sa...

Flotte bilete!

Miamaria sa...

Så var det en flott tur også! :)