torsdag 20. august 2009

Besøk hos Märtha Eklund

Da vi planla bobilferie til Sverige spurte jeg etter tips på hageforumet Hagegal, og fikk flere svar. Blant annet kom det tips om ei dame som holder til imellom Skellefteå og Umeå, Vargvikgården. Hun skulle ha en fin hage og i tillegg selger hun planter. Märtha Eklund heter hun, og jeg noterte tipset som veldig interessant. Henne ville jeg prøve å få til et besøk hos, hvis det passet. Og heldigvis passet det! :D

Som bildene viser er damen veldig flink til å sette ihop planter, og glad i vakre bladfarger. I tillegg er hagen pyntet med alskens småtterier, trerøtter, steiner, og til og med noen remedier som er fraktet fra fjæra her i Norge kunne hun fortelle. ;) En kreativt utformet hage med sammenheng overalt. Skikkelig flott å vandre rundt der.

Utvalget i planter var det heller ikke noe å si på. Mange av plantene med flotte bladfarger og fasonger hadde hun også for salg. :D Herifra dro vi til et naturreservat hvor vi tok en rast og spiste litt, og ruslet rundt og så på området. Like utenfor var det en fin plass hvor man fikk lov til å campe, og her tilbragte vi natten. Dagen etterpå kjørte vi til et lite marked i en småby, og her traff vi igjen Märtha, som var med stand og solgte de flotte plantene sine. En ekstra piff til et fra før flott marked. ;)


Et besøk innom Märtha kan anbefales alle hageinteresserte som ferdes i området Skellefteå/Umeå. Definitivt.

2 kommentarer:

fru Sandeggen sa...

Åboi, der var det mye fint ;)

Har du peiling på hvilket gress det er på nest siste bilde?

Miamaria sa...

Nei det skal jeg ikke skryte på meg, det sjekket jeg ikke. Skulle selvsagt gjort det, var jo veldig fint! Sorry - men det var mye å sjekke. ;)