fredag 28. august 2009

Sjekk denne parken i Enköping!

Ett av ferietipsene var å ta en tur til Enköping. Her skulle det finnes ting etter Oudolf-oppskrift, Piet Oudolf. Han er visst en kul fyr, ifølge visse hagekretser.

Siden vi var i Stockholmsområdet, tok vi like gjerne turen innom. Hadde ikke fått sjekket noe på forhånd, vi kjørte bare inn og leita etter turistinfoen. Plutselig så jeg en råkul rabatt - Marikåpe, storkenebb, og store tuer med prydgress. En følelse av Oudolf - men på det tidspunkt visste jeg ikke at det VAR Oudolf sin oppskrift.

Så fant vi parken. Den var bare helt rå. Rett og slett helt rå. Det var til og med hengt opp kart og planteliste som man kunne ta med seg på vandringen i parken.

Ikke så mye mer å si. Bare se. Bildene sier sitt.
Her var det ikke mye PLEN!
(En liten flekk, bare. Ørliten.)
6 kommentarer:

Villrose sa...

Dån :o

Silja sa...

Fantastiske biler, miamaria! Har hørt om den parken før, den er definitivt på ferieønskelista :-)

Unknown sa...

Svensker kan parker. Og denne var kul!

Miamaria sa...

Ja, det var verdt turen absolutt. De har i det hele tatt skjønt cluet med sammenplantninger. Her i byen står alt bare på rad og rekke, og det er liksom bare det man går etter. Farger - ikke nøye. Høyde - ikke nøye. Hengende planter - hæ?

ASSA sa...

Du, her var det mye lekkert!
Og flotte bilder! Skal notere meg denne parken ja

Sigrid sa...

Enköping er flott, ja. Både Drömparken og de små strøksparkene rundt omkring.
Faktisk har parkanleggene vært med på å gi en søvnig svensk småby med stor arbeidsledighet, ny fremgang og selvtillit. Kom ikke å si at ikke offentlige grøntanlegg er viktige!
Og Oudolfs mesterhånd fornekter seg ikke :)