fredag 21. august 2009

Vår nye favoritt - struts!

I Gerdal vest for Örnskoldsvik dro vi innom en strutsefarm. Dette var en fin plass, veldig gjennomført og hyggelige folk. Her kunne man både se på struts i forskjellige størrelser, spise struts i restauranten, eller handle strutseprodukter i butikken.

Ser ikke så veldig god ut på bildet kanskje... Men den var det. (Ikke akkurat denne da.)

Til og med koselig å gå på do her, og strutsetemaet var gjennomført her også.

Strutsepynt i lokalet også.

I tillegg til at strutsetemaet var gjennomført, og det var innhold - ikke bare kokt suppe på en spiker - så var servicen upåklagelig, og maten god. Strutsekjøtt er ikke typisk fugl, men et deilig kjøtt. Vi var veldig spente på hvordan dette kom til å gå, men det var så godt!!! Det endte med at vi kjøpte strutsekjøtt i en butikk seinere for å ha til grilling, og etter å ha grillet det så måtte vi kjøpe enda mer for å ha med heim.

I tillegg kjørte vi en omvei på hjemturen, for å få spise her en gang til. Strutsekjøtt kan virkelig anbefales. I tillegg fortalte servitøren om maten når den ble servert, at urtene var plukket her og der og tomatene fra den lokale byen, og så videre. Og så klart svarte hun alle bordene (begge ganger) på alt de måtte ha av spørsmål om struts, og mer til. Ja, vi endret faktisk på ruta hjemover etter tips fra henne, og det ble vi godt fornøyde med.

Skal du forbi her så MÅ du stikke innom!

2 kommentarer:

Unknown sa...

For et kult fjes på den strutsen. Men de er ikke noe så spøke med. Vi fikk en sinna hissigpropp etter oss på Gotland en gang. Urk.

Miamaria sa...

Jeg så det i grunnen på dem. ;) Holdt meg et stykke fra gjerdene, de så litt uberegnelige ut, he he he.