torsdag 20. august 2009

Derfor slukker man først

Dette er en søppelboks som svenskene bruker på sine rasteplasser. Den er flere meter i høyden - altså, det meste under jorda. Vi overnattet på en flott rasteplass, og spiste frokost på en koselig benk i sola da vi våknet. Så påpekte gubben at det oste veldig av den søppelboksen deres, og etter en stund så jeg at han hadde rett. Vi hadde nå litt morrastell, oppvask og sånt som skulle gjøres før vi kjørte, men etterhvert ruslet jeg nå bort for å finne ut om det kunne være røyk eller det bare var mye fuktighet inni, og vann som fordampet.

Det luktet røyk. Åpnet luka, og der inni var det mer røyk. Ingen flammer. Vi fant nå ut at vi kanskje burde si ifra til kafeen like ved, så de kunne se på det og kanskje slukke det som ulmet inni der, men en svenske kom oss i forkjøpet. De svenskene er visst ikke like lugne som oss med sånt...

Vel, brannvesen ble tilkalt, og rykket ut i full mundur på en søndag. Tror de var fem stykker i den digre brannbilen, kom med blålys og gode greier. Her har de puffet av lokket og titter oppi sammen med noen av de andre på rasteplassen som satte pris på litt action.

Slangen sto ikke helt i stil til resten av remediene de kom med...

Så kom endelig polisen også, så de fikk noen som kunne etterforske saken, he he he. Her står da fire-fem brannmenn, en polis, to kafépersonaldamer og de to gubbene som likte action, og ser på søppel som er spylt.

Ja, for den lille posen det ulmet såvidt oppi, den fant de jo med en gang, og plukket opp. Så hva de ser på oppi beholderen der vet ikke jeg. En engangsgrill var synderen. Det vil si, de som hadde grillet kvelden før var synderne, de som hadde kastet grillen oppi søpla uten å slukke den først. Smartinger.

Derfor slukker man brennende saker før man kaster det i søpla. Hvis man ikke vil gi polis og brannmenner noe å gjøre på søndager da, og sørge for at turister får litt action på morran. ;)

3 kommentarer:

Unknown sa...

He-he.. så vittig! Eller, det kunne jo gått galt da, så der er jo alvorlig nok. Men ser litt vittig ut med alle de som står der å titter nedi søpla.

Miamaria sa...

Ja som sagt, det som ulmet var allerede fjernet her... Svensker er rare. ;)

Unknown sa...

De er mer forsiktige og regelstyrte enn oss. Sammenlignet med balstyrige og impulsive nordmenn blir de veldig dannet. :-)