fredag 26. august 2011

En tur til der man gikk, på en måte

I dag var det passelig temperatur. Grått og fint. Skredtinden hørtes ut som et fint mål for dagen. (Bak skiltet her.) De første kilometrene går man samme sti som til Ingemannhytta. Den har jeg ikke vært på - det var liksom meningen å padle heimefra, inn Sørfjorden og så gå denne stien opp til hytta. Men det har liksom ikke blitt, ennå. En dag...

Skogsvei og fin sti oppover i starten. Fin sti helt til hytta, egentlig. Underveis fantes diverse bær, og sånne digre kantareller som dette her! Sånne ordentlige!!! Jeg har bare vært med på å finne sånne små før, så disse var enorme i forhold. :)

Disse her var litt mindre spiselige, men desto flottere å se på. De med sånn skikkelig rund hatt, knall rødfarge og hvite prikker på er bare sååå sjarmerende. Bare se men ikke røre...

Ei fin bru leder stien over elva som sikkert var den samme man hører ved siden av stien mesteparten av veien. Her står det et skilt (skimtes til høyre i bildet) mot Skredtinden. Følger man stien videre kommer man til turlagshytta - eller så går man altså rett over myra, mot Skredtinden. Fant ikke noe sti.

Dessverre, så kom både regn og hauverk i løpet av den myra. Så turen gikk heller innom hytta. Der var det Yatzy. Jeg fikk både yatzy og bonus, jippi. Det hjalp imidlertid lite på hauverken.

Så da var det bare å traske ned igjen. Det passet forsåvidt fint. Fine farger i marka nå. Og - like nedenfor her (sett oppover mot hytta) - var det masse blåbær. Det vil si, sånne SVARTE blåbær. De der som smaker ekstra godt. Store var de også. Steike gode blåbær. Aaaahhh.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Så fin høsttur ,det er nå det er fint å være høyt og lavt ute i skog og på flell, deilig luft og mange skatter å finne ,,bær og sopp,,
Fine bilder ,Marit.

Anonym sa...

Sånn fin fluesopp som den til høyre på bildet er fin å tørke. Blir så flott i juledekorasjoner sammen med andre ting fra naturen.
Svarte blåbær er lekkert! Blir kalt Mariabær av eldre folk her på Senja.
Randi M.

Miamaria sa...

Synd hagelagets urtetørker er utleid for tiden... Det er ganske mye sånn fluesopp i marka nå, ser nesten på hver tur.