tirsdag 16. august 2011

Urdtinden

En fin ettermiddagstur kan være til Urdtinden, om man starter fra Liland ved Maurnes. Det står skilt ved veien, men du må kjøre saaakte for å se dem. Første del av turen går, som her (sett bakover), langs en skogsvei.
På trehundre og noe meter kommer man til en liten Urdtind først. Det hadde vært så varmt lenger ned at jeg måtte skifte buksa ut med skjørt, men her oppe blåste det! Masse! Fint med en sånn her sak til å sitte inni og skifte tilbake til buksa...

Skiltet mot Urdtind var ramla ned, men vi var nokså sikre på at det skulle peke denne veien og at vi skulle til den som stikker opp der.

Finner du mange fugler i dette bildet?

I steinrøysa på tur oppover traff vi nemlig på disse to her. De gjemte seg godt.

Oppe! Her med Sørfjorden i bakgrunnen. Den skal jeg padle heime fra en gang, men det har ennå ikke blitt. Står ennå på lista.

Har man lyst til å traske videre kan man gå til Durmålstuva, da går man antagelig bortover her. Vi hadde ikke mer tid eller mat, så vi gjorde ikke det. Men sikkert fin tur.

Sortland ca. midt i bildet.

Turen var ikke spesielt slitsom. Det kunne nok litt være for at det ikke var så bratt - men det ble en del blåbærpauser også, kan man si. Veldig lurt.

Vi hadde stien helt for oss selv store deler av turen. Mulig det var fordi vi dro rett etter arbeidstid, for vi møtte maaasse folk da vi nesten var kommet ned igjen. Men det var i hvert fall helt ypperlig å ha marka såpass for seg sjøl!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Så flott natur og fine bider ,Marit.

mareno sa...

Spræækinga!

Miamaria sa...

Takker og takker. :)

Lena sa...

Så kjempefint ! Tøfft med bildet med de fuglene :) er det 2 stk ?

Miamaria sa...

Det er to stykker, ja. Fantastisk kamuflasjefarge de har, selv når vi visste at de var der var det vanskelig å se dem når de flytta litt på seg.