lørdag 6. august 2011

Rett opp og rett ned, Galten

Galten ligger rett opp fra Sigerfjorden. Dette skiltet er i så måte helt riktig... Jeg mener å ha vært der oppe en gang før med å ha gått opp fra andre siden, men ingen av de andre som var med den gangen husker turen så jeg er blitt litt i tvil. ;) Denne gang gikk i hvert fall turen opp fra Sigerfjord. Parker i nærheten av kirka, gå opp veien mot Lihallen, og så er det skilta og fin sti helt opp, gjennom litt woodland - bregner og forskjellig.

Underveis er det mye skog og sånt en god stund. Det er fint på den måten at da ser man ikke hvor langt det er igjen (veldig bra for utålmodige sjeler!) hele tiden. Ikke helt like fint at den tar unna det meste av vind sånn at det blir inni helsikes varmt selv om det blåser iskald, kraftig vind ute, men. Når man får et gløtt ut gjennom skogen, så er det jo veldig fint også på turen opp, da. :)

Etterhvert kommer man over skogen, det blir mer lyng og tørrere, og skiltinga fører også bortover istedenfor oppover... Da nærmer man seg framme.

Røsslyngen er kommet i blomst. Hvit er ikke så vanlig å se, men det finnes. Var veldig flott ilag!

Enkelte ganger hender det at man finner røsslyng med hvite blomster. Disse plantene tillegges forskjellig betydning. I utlandet anses slik røsslyng for å være lykkebringende, mens det fra Norge (Langesund) er blitt sagt at ”der en finner hvit lyng, har det foregått en ugjerning”. I Sverige finnes det ellers en forestilling om at det bringer uhell å pynte med røsslyng innendørs.
(Urtekildens planteleksikon)


"Oppå" Galten er det egentlig ingenting, bare flatt, noe vardegreier, klippetang (noen må jo ha et klipp i noe for å gå i marka), bok, søppel og sånne remedier. Og utsikt heimover! Bortafor brua der. :) Det blåser så masse i dag at det var flere seilbåter utpå - MED seil til og med - og man kunne godt se helt herifra at det gikk hvitt utpå. Men så har de jo kulingvarsel for hele helga, så det var vel å vente.

Andre veien ser det sånn her ut.

Ingen kommentarer: