onsdag 31. august 2011

Mikkeltinden

En tur til Mikkeltind sto på programmet i går. Det var grått vær, men skydekket lå så høyt at det var ikke noe problem. Det kunne selvsagt komme en eling eller to, men det var vær til å ta sjansen. Litt fuktig i marka, men ikke spesielt sleipt og glatt - bare noe gjørmete over myrer og sånt, som her. Oppe på fjellet her er en bitteliten prikk, en varde - men den er visst så liten herifra at jeg finner den ikke igjen på bildet en gang. 

Ganske tidlig på stien kom den her karen. Den fløy rundt en stund, før den satte seg i busken like ved meg og knasket (bokstavelig talt!) på et eller annet insekt så det (og hørtes) ut som. Virkelig imponerende insekt.

Litt spesiell tyttebærlyng. Det er vel noe soppaktig kanskje, som har tatt den for seg? Ganske stilig (og litt heslig?) egentlig.

Flott lav av diverse slag.

Og disse! Plukka det jeg fant. :) Teiebær, som det heter på fint - eller tægerbær som jeg kaller det.

Det er lett å finne fram oppover, stien er lett å følge. I tilleg står det skilt som viser vei. Riktignok står det Mikkelstind på skiltene mens jeg skulle til Mikkeltind. Jeg vet ikke hva en stind er. Eller kanskje det mangler en bokstav, at de har prøvd å skrive Mikkel-sti-end, at de skilter til enden av stien? Velvel.

(Ansiktet til venstre, nesen ses helt tydelig ut der, med øyebryn over og munn under.) 
Er dette Mikkel sjøl kanskje?

Ut Eidsfjorden ses det eling på eling i Bø. Men oppholdsvær på tur opp til Mikkeltinden.

Her begynner det å bli mer "fjellete", stien er fortsatt fin men snart kommer vi til steinur. Helt fin steinur å gå på, altså. Ikke så langt igjen.

Den bratte kanten i forrige bilde, sett litt nærmere. Ikke SÅ nært da, jeg har ikke magnet mot sånne kanter, slik enkelte har.

Vardeprikken er slett ikke så liten når man får den på nært hold. Men man er altså fortsatt ikke framme, man må rusle litt til.

Strengt tatt kunne man vurdert å stoppe ved forrige bilde. Det ser jo egentlig jævlig ut på disse toppene, med disse boksene, tang-remediene, metallstenger og faenskap som man må slenge der for at folk skal gidde å gå dit. ? Dette her er altså oppe på toppen, målet mange har for turen. Man bør nok konsentrere seg om utsikten. ;)

Mye forskjellig sopp i marka nå. Ikke så mye spiselig å se på denne turen, men mange varianter.

 Mosegrodd

Oppover løypa har det vært sånne kasser med lapper inni, med forskjellig informasjon. Planter, dyr - og her nede like før man er tilbake ved parkeringsplassen, sto det om torving i gamle dager. Dessverre var noen av kassene litt herpa og enkelte lapper borte - håper noen tar seg bryet med å fikse det opp, for det var jo litt morsomt innslag.

Ingen kommentarer: